Oldalak

2009/09/12

Lea: Hogyan tudnék a számítógép előtt ülve angolt tanulni?

Tea:
Ha hatékonyan szeretnél angolt tanulni, szinte elengedhetetlen egy jó nyelvkönyv (+munkafüzet) használata. Érdemes a megbízható nevek (pl. Oxford, Cambridge, Longman) anyagaiból válogatni, mert azok mögött rengeteg kutatás, fejlesztés, tesztelés van.

Én személy szerint az Oxford University Press tankönyveit szeretem, és ajánlom mindazoknak, akiknek fontos az online tanulás. A legtöbb nyelvkönyvükhöz készült internetes támogatás: minden egyes leckéhez találhatók online feladatok, több kategóriában (nyelvtan, szókincs, tesztek, játékok, stb.) Ezek nagy előnye, hogy nem kell nagyobb nekibuzdulás, hogy nekiálljunk, valamint akárhányszor újra meg lehet csinálni őket, így ismétléshez is kiváló.

Itt található az online gyakorlatokkal támogatott nyelvkönyvek listája.

Ha például a Headway Elementary könyvből tanulsz, akkor kattints a Headway-re, azután válaszd az Elementary-t. Ezután kiválaszthatod, hogy melyik leckét szeretnéd gyakorolni, és azon belül melyik területet. Például a 4. lecke nyelvtani gyakorlatát(present simple) itt találod: Unit 4

Néhány online feladat, játék a tankönyvektől függetlenül is használható. Ezeket folyamatosan ajánlom itt ezen a blogon is, érdemes időnként benézni.

Ha további információt szeretnél azzal kapcsolatban, hogyan lehet egy jó nyelvkönyvet hatékonyan használni (pl. mi a megfelelő hozzáálás a szövegértés, hallás utáni értés feladatokhoz, kulcsos munkafüzethez, stb.), ajánlom neked a A tudatos nyelvtanuló c. weboldalt, illetve a 10 tipp az eredményes angoltanuláshoz c. e-könyvet.

Még több online gyakorlás.
Még több számítógéppel angolul.

2 megjegyzés:

Mihalovics Krisztina írta...

Ma mar a tankonyvek mellett rengeteg angol tanulast elosegito szoftver is fellelheto az interneten. Ennek ellenere nehez olyat talalni, amit a tanulo az alapoktol elkezdve akar a felsofoku szintig is hasznalhat. Ennek oka, hogy a programok altalaban meglevo szokinccsel, hanganyagokkal, illusztraciokkal rendelekeznek, melyek csak minimalisan fednek le egy-egy temakort. A komolyabb szoftverek (pl Rosetta Stone) pedig megfizethetetlenek az atlag emberek szamara (kb ~160 ezer Forint).

En a tanitvanyaimnak az English Learner nevre keresztelt programot szoktam javasolni (weboldal: www.englishlearner.hu), amely a hagyomanyos szotarfuzetek modern valtozata. Rendelkezik beepitett szotarral, bovitheto (konkretan mindenki maga irja be a megtanulni kivant szavakat), majd ami a lenyeg: a beirt szavak/kifejezesek _anyanyelvu_ kiejtese letoltodik a es a szamitogepen tarolodik. Plusz funkciokent a program ki is kerdezi a szavakat mindket iranyban. Abszolut megeri az arat, de van belole ingyenes (limitalt) verzio is.

mickey írta...

I am very proude because of You!
If You wants to speak with me , You can do it on facebook!Mickey